כדי להתחיל את התהליך להוצאת רישיון נהיגה, עליך למלא בקשה מקוונת להוצאת רישיון נהיגה, או טופס רש"ל 18 (הנקרא גם "טופס ירוק דיגיטלי") דרך אתר ממשל זמין. במהלך הבקשה, תידרש להצהיר על בריאותך הרפואית.
לאחר מילוי הצהרת הבריאות, אם לא נמצאה בעיה רפואית, יש לגשת לאחת מתחנות הצילום המאושרות על ידי רשות הרישוי להצטלם, ולאחר מכן לבצע בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מוסמך. את תוצאות הבדיקה יש לדווח ישירות לרשות הרישוי. בסיום, תקבל הודעה בסמס המאשרת לך לגשת למבחן העיוני (תיאוריה).
צילום לרישיון נהיגה
כחלק מהתהליך, יש להגיע לאחת מתחנות הצילום שהוסמכו על ידי משרד התחבורה. יש להביא איתך תעודה מזהה עם תמונה (תעודת זהות, דרכון או רישיון נהיגה).
בדיקת ראייה
יש לבצע את בדיקת הראייה רק אצל אופטומטריסט המוסמך על ידי משרד הבריאות. האופטומטריסט ימלא ויחתום על טופס הבקשה.
השלב הבא – מבחן עיוני (תיאוריה)
השלב הבא בתהליך הוא העפלה בהצלחה במבחן העיוני, שבו תיבחן בקיאותך בחוקי התנועה, תמרורים, תפעול הרכב וכללי התנהגות בטוחה בדרכים. כל סוג רכב דורש מבחן עיוני ייחודי, ולכן מומלץ לגשת למבחן קרוב לתחילת לימוד הנהיגה.
השלב האחרון – מבחן מעשי (טסט)
מבחן המעשי הוא השלב הסופי בדרך לקבלת רישיון הנהיגה. במהלך הטסט תיבחן יכולתך לנהוג באופן בטוח, כולל תפעול הרכב, פניות, עקיפות, שמירה על מהירות נכונה, חנייה, ועוד.
מעקב אחר התהליך של הוצאת רישיון נהיגה
לנבחנים יש אפשרות לעקוב אחרי התקדמותם בתהליך הוצאת הרישיון דרך "איזור אישי לנבחן", שם ניתן לקבל מידע פרטני אודות כל שלב.
תשלום האגרות
יש לשלם אגרות שונות במהלך התהליך, כולל אגרת המבחן המעשי והמבחן העיוני.
לפרטים נוספים על האגרות, יש לגשת לאתרים המתאימים.
למי שלומד נהיגה ומתמודד עם בעיות קשב וריכוז, ישנם כלים מותאמים להקניית יכולות לימודיות באתר "עמותת קוים ומחשבות".